Predloženi kandidati za osobu godine otoka Krka 2017.

Otok Krk

Otok Krk

Otok Krk Baska
Otok Krk Mostkrk
Otok Krk Galerija most 1
Otok Krk Dobrinjski pust
Otok Krk Kosljun
Otok Krk Kozica
Otok Krk Krk
Otok Krk Vela placa
Otok Krk Sumrak
Otok Krk Bodulka
Otok Krk Merlin
Otok Krk Grad Krk
Novo: 18.01.2019  u  18:36

Otok Krk › Vijesti › Gradske vijesti › Razno › Predloženi kandidati za osobu godine otoka Krka 2017.

 
Najnoviji videi
 
Otok Krk Klapa Zvonimir, Baška Klapa Zvonimir,…
Otok Krk Vrbnik - nad morem priča Vrbnik - nad morem…
Vrbnik - nad morem…
Otok Krk LOVREČEVA U KRKU LOVREČEVA U KRKU
Film je sniman 2010…
Otok Krk Otok Krk - odmor za dušu Otok Krk - odmor…
"..I kome da kažem…
Recepti
Mrki mufini - Otok Krk, otok-krk.org Mrki mufini
Ljubitelji gorke čokolade…
Zelene rajčice i lučice u octu - Otok Krk, otok-krk.org Zelene rajčice i lučice…
Simpatične male zelene…
Rajčice punjene paštetom i mozzarellom - Otok Krk, otok-krk.org Rajčice punjene paštetom…
Brojne su inačice punjenih…
Ljuta salsa - Otok Krk, otok-krk.org Ljuta salsa
Udružili se pelati,…
Igre, igrice
Balls Shooting - Otok Krk, otok-krk.org Balls Shooting
Balls Shooting
Jade Monkey - Otok Krk, otok-krk.org Jade Monkey
Naniži najmanje tri…
Gold strike - Otok Krk, otok-krk.org Gold strike
Bacite sjekiru na najmanje…
Jewel Quest - Otok Krk, otok-krk.org Jewel Quest
Jewel Quest
Povezani članci
Zadnje vijesti
NISMO MI SAMO IZNAJMLJIVAČI

Ako želite postati iznajmljivač, a neznate kako i odakle početi, ovdje ćete pronaći potrebne informacije

A sva svoja pitanja šaljite na

otokkrk.org@gmail.com

 

 
NA DANAŠNJI DAN


 

 

 
Digitalna multimedijalna karta

kulturne baštine otoka Krka.

 
PLOVIDBENI RED BRODSKE

linije Crikvenica - Šilo od 22. listopada 2018. do  30. travnja 2019.

 
SPONZORI CD-a

AUTORSKA ČAKAVSKA POEZIJA OTOKA KRKA

 
PJESNIČKI NATJEČAJ

na temu Osmijeh

 

 
04
 
12.2017

Predloženi kandidati za osobu godine otoka Krka 2017.

Predloženi kandidati za osobu godine otoka Krka 2017.
 

Prikupljanje vaših prijedloga za osobu godine otoka Krka 2017. je završeno. Među predloženim osobama dvije su zadovoljile sve kriterije i pravila izbora. To su:

 

SVJETLANA VRKLJAN-RADOVČIĆ rođena je 16. svibnja 1980. u Schaffhausenu (Švicarska). Po povratku u Hrvatsku dolazi u rodnu Liku a potom seli u Rijeku gdje završava ekonomsku školu. U svojoj struci radi nekoliko godina, ali interes i ljubav prema rekreaciji motivirala ju je da se licencira u području pilatesa i joge tako da danas ima zvanje instruktora joge i pilatesa. Udana je i majka je četverogodišnjeg Ivana.

Godine 2011. doselila se na naš otok Krk gdje pokreće niz radionica po cijelom otoku a sa svojim suprugom Nikolom Radovčićem ove je godine ponovo otvorila Fitness centar Koralj u Krku. Svojim radom promovira naš otok, te je tako ove godine dovela u Bašku indijskog veleposlanika Sandeepa Kumara na obilježavanje Međunarodnog dana joge. Gospodin Kumar izrazio je veliko zanimanje za intenziviranjem suradnje, jačanjem promocije i želje za povećanjem broja gostiju iz Indije te najavio da će se Međunarodni dan joge i ubuduće održavati upravo na otoku Krku, što je veliki uspjeh za naš turizam te poboljšanje outdoor ponude. Svjetlana je nakon toga pozvana na Svjetsku joga konferenciju gdje će uz njezino ime i Krk biti spomenut između ostalih velikih svjetskih gradova.

Svojim je dolaskom na Krk samo nastavila sa svojim dotadašnjim humanitarnim djelovanjem, tako da su ubrzo mnogi naši otočani znali da je mogu kontaktirati u slučaju potrebe pomoći bilo kome. Svjetlana ima neiscrpnu energiju i zaraznu osobnost. Teško je nabrojati koja je sve humana djela napravila. Posebno je senzibilna kad su u pitanju djeca kojima je potrebna pomoć. Od svih tih hvalevrijednih djela izdvojit ćemo samo jedno. Prošle godine je skupila veselu i sposobnu hrpicu ljudi u tzv. Teov tim kako bi organizirali pomoć za liječenje malenoga Tea Jelenovića. Taj tim je organizirao brojna događanja i aktivnosti kako bi pomogao Teu, od prodaja, biciklijada... a krovno događanje bilo je cjelodnevno sportsko-zabavno humanitarni spektakl AKTIVAN ZA TEA u Sportskom centru Josip Uravić Pepi 21. svibnja 2017. Tada je odigrana nogometna utakmica veterana HNS i veterana NK otoka Krka kao centralni događaj uz prezentaciju 19 sportskih klubova i udruga s otoka te bogat glazbeni program s 11 izvrsnih izvođača i raznim ostalim pratećim sadržajima te s time ujedinila cijeli otok u plemenitoj akciji pomoći malenom Teu.

Svjetlana, poznatija kao Surya (što znači Sunce) zrači dobrotom i ljubavlju, a svojim načinom života svakog dana to i svjedoči. Humanitarni rad je dio njene svakodnevice i života. Nedavno je pokrenula novu akciju za pomoć u liječenju malenog Gabriela Mancea iz Šila koji boluje od rijetkog Prader Willi sindroma, a koja već sad u kratkom vremenu pokazuje da će i u ovoj akciji ujediniti cijeli naš otok. Krk.

Sigurno ćemo još mnogo toga čuti o ovoj mladoj ženi čiji moto „Dobro je činiti dobro“ može biti primjer za svakoga od nas.

 

ZDRAVKO PETRIĆ rođen je 13. lipnja 1952.godine u Krku. U njegovoj biografiji važno je istaknuti 9. srpnja 2013. kada je postao prvi dobrovoljni darivatelj krvi s otoka Krka koji je dragocjenu tekućinu, jedinu koja spašava ono najvrjednije, ljudski život, dao stoti put. Član je Koordinacijskog odbora dobrovoljnih davatelja krvi za Primorsko-goransku županiju. Prvi je davatelj krvi otoka Krka koji je dobio najviše priznanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović 28. listopada 2015. Prvi je predsjednik Kluba davatelja krvi 100 kapi, najhumanijeg Kluba otoka Krka koji je osnovan 25. listopada ove godine i koji broji 8 članova. Članovi Kluba su dame koje su krv darivale 75 puta i više te muškarci sa 100 i više darivanja. Članovi ovoga Kluba su svojim davanjem krvi spasili 2469 ljudska života.

Član je tima Gradskog društva Crvenog križa Krk za podršku u kriznim situacijama. Posebno je aktivan kao Volonter Gradskog društva Crvenog križa Krk još od Domovinskog rata 90-tih godina pa sve do danas. Aktivan je član Stolnoteniskog kluba Malinska-Dubašnica, igra za seniore i veterane kluba. Član je Udruge umirovljenih policajaca otoka Krka te Knezova krčkih Frankopana gdje se posebno ističe u svim volonterskim aktivnostima od uređenja prostorija udruge pa do scene na Kamplinu za vrijeme Krčkog sajma

Zdravko Petrić je do sada dao krv 111 put i s tim činom spasio 333 osobe, budući da jedna doza može spasiti 3 osobe. Iako je napunio 65 godina, i na redovnim akcijama ne može više darovati krv, odlazi u bolnicu davati krv. Tim činom dokazuje visoku humanost i svoju ljubav prema ljudima.

Mnogo puta do sada Petrić je pokazao svoju humanost prema drugima, i to neznanim ljudima, ne pitajući se pri tome tko su i što su, gdje žive i što rade. Svojim plemenitim činom motivirao je i druge da se uključe u obitelj humanista. Ovo je prigoda za iskazivanje zahvalnosti koliko.Zdravku Petriću toliko i svim davateljima krvi, čija je humanost samozatajna i najčešće izvan svake medijske pozornosti. Na taj način želimo ukazati na važnost i humanost čina davanja krvi kako bi ova plemenita aktivnost u javnosti dobila onaj značaj koji zaslužuje i iskazati poštovanje i zahvalnost na 333 spašena ljudska života..

 

Poštujući otvorenost i demokratičnost postupka izbora Osobe godine, svi čitatelji Portala mogu davati primjedbe o predloženim kandidatima isključivo na e-mail otokkrk.org@gmail.com. Primjedbe moraju biti potpisane imenom i prezimenom te brojem telefona kako bismo mogli zatražiti eventualna pojašnjenja. Anonimne primjedbe neće se prihvaćati, kao ni one postavljene u komentarima na Portalu i Facebook stranici. Podaci o osobama koje ulože primjedbu neće biti javno objavljeni. Primjedbe će se primati zaključno do srijede 13. prosinca do 24,00 sata.

Konačna lista kandidata za ovu značajnu titulu osobe godine otoka Krka za 2017. godinu bit će objavljena 15. prosinca, nakon čega će se moći glasovati isključivo u anketi na početnoj stranici ovoga našega nezavisnog internetskog portala otok-krk.org. Glasovanje će trajati do nedjelje 24. prosinca tako da ćemo već tradicionalno i ove godine na Božić znati tko je Osoba godine otoka Krka 2017.

(MK)

Autor: Milohttp://otok-krk.org
  • Otok Krk
Vijest se nalazi u:

 
Otok Krk Uključite se u IZHR
Otok Krk SVI ZA SVE - IZHR
pretraži portal...
Kontaktirajte uredništvo portala grada Otok Krk

 

Sveta tri kraljaNova godinaSveti StjepanBožićDan svih svetihDan neovisnostiDan domovinske zahvalnostiDan državnostiDan antifašističke borbeINmusic
 
otok-krk.org preporuča
PC Trikovi Mjuza.net
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - otok-krk.org
 
ZAHVALJUJEMO NA SUFINANCIRANJU

ZA 2018. GODINU

 

 
 

Otok Krk › Vijesti › Gradske vijesti › Razno › Predloženi kandidati za osobu godine otoka Krka 2017.

 

 

 
 
Otok Krk RSS - Powered by: WMD - Web Hosting Otok Krk - CMS Otok Krk - Izrada web stranica Otok Krk - SEO Otok Krk - Web trgovina Otok Krk - Vijesti