Malinskari rekli „No pasaran“ zatvaranju obalnog dijela ispod…

Otok Krk

Otok Krk

Otok Krk Baska
Otok Krk Mostkrk
Otok Krk Galerija most 1
Otok Krk Dobrinjski pust
Otok Krk Kosljun
Otok Krk Kozica
Otok Krk Krk
Otok Krk Vela placa
Otok Krk Sumrak
Otok Krk Bodulka
Otok Krk Merlin
Otok Krk Grad Krk
Novo: 18.01.2019  u  18:36

Otok Krk › Vijesti › Gradske vijesti › Malinska › Malinskari rekli „No pasaran“ zatvaranju obalnog dijela ispod…

 
Najnoviji videi
 
Otok Krk Klapa Zvonimir, Baška Klapa Zvonimir,…
Otok Krk Vrbnik - nad morem priča Vrbnik - nad morem…
Vrbnik - nad morem…
Otok Krk LOVREČEVA U KRKU LOVREČEVA U KRKU
Film je sniman 2010…
Otok Krk Otok Krk - odmor za dušu Otok Krk - odmor…
"..I kome da kažem…
Recepti
Mrki mufini - Otok Krk, otok-krk.org Mrki mufini
Ljubitelji gorke čokolade…
Zelene rajčice i lučice u octu - Otok Krk, otok-krk.org Zelene rajčice i lučice…
Simpatične male zelene…
Rajčice punjene paštetom i mozzarellom - Otok Krk, otok-krk.org Rajčice punjene paštetom…
Brojne su inačice punjenih…
Ljuta salsa - Otok Krk, otok-krk.org Ljuta salsa
Udružili se pelati,…
Igre, igrice
Balls Shooting - Otok Krk, otok-krk.org Balls Shooting
Balls Shooting
Jade Monkey - Otok Krk, otok-krk.org Jade Monkey
Naniži najmanje tri…
Gold strike - Otok Krk, otok-krk.org Gold strike
Bacite sjekiru na najmanje…
Jewel Quest - Otok Krk, otok-krk.org Jewel Quest
Jewel Quest
Povezani članci
Zadnje vijesti
NISMO MI SAMO IZNAJMLJIVAČI

Ako želite postati iznajmljivač, a neznate kako i odakle početi, ovdje ćete pronaći potrebne informacije

A sva svoja pitanja šaljite na

otokkrk.org@gmail.com

 

 
NA DANAŠNJI DAN


 

 

 
Digitalna multimedijalna karta

kulturne baštine otoka Krka.

 
PLOVIDBENI RED BRODSKE

linije Crikvenica - Šilo od 22. listopada 2018. do  30. travnja 2019.

 
SPONZORI CD-a

AUTORSKA ČAKAVSKA POEZIJA OTOKA KRKA

 
PJESNIČKI NATJEČAJ

na temu Osmijeh

 

 
07
 
11.2018

Malinskari rekli „No pasaran“ zatvaranju obalnog dijela ispod Haludova

Koliko god je bilo tvrdo Abramyanovo stajalište da je za početak bilo kakvog ulaganja u Haludovo nužno da mu se omogući zatvaranje kilometra malinskarske obale, toliko je tvrdo i nepokolebljivo bilo i stajalište druge strane – lokalne javnosti te lokalne, regionalne pa čak i državne uprave da od takvog njegova plana, kratko i jasno rečeno - ne može i neće biti ništa.
Malinskari rekli „No pasaran“ zatvaranju obalnog dijela ispod Haludova
 

Bio sam na mnogim prezentacijama raznih prostornih planova i građevinskih projekata, ali ovakvo zanimanje domicilnog stanovništva još nisam vidio. Više stotina stanovnika Malinske, ali i onih koji vole to turističko mjesto okupilo se 7. studenoga 2018. u školskoj sportskoj dvorani u Bogovićima da čuju planove o „Novom Haludova“ iz ustiju Are Abramyana, vlasnika i predsjednika Nadzornog odbora tog nekada respektabilnog hotelskog grada, a sada ruševine.

Gosp. Abramyan i njegovi suradnici svojski su se trudili uvjeriti okupljene da im je za ostvarenje investicijskog plana „Novog Haludova“ okrenutog, kako je često ponavljao, njihovom boljitku, nužna koncesija, odnosno pravo na ekskluzivno korištenje cjelokupne obale ispod Haludova duljine od oko tisuću metara.

Načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić upoznao je sumještane da su tog jutra u Zagrebu imali sastanak s predstavnicima Ministarstva državne imovine, Ministarstva mora i Ministarstva turizma i svi su dali bezrezervnu podršku ovoj jedinici lokalne samouprave da nema govora o stvaranju ograđenih „logora“ u našim turističkim mjestima, posebno na pomorskom dobru, jedino je eventualno moguće da se, u suglasju s lokalnom zajednicom, razgovara tek o mogućnosti koncesioniranja manjeg dijela obale.

Zamjenica župana PGŽ Marina Medarić je istaknula da je županija nadležna za davanje koncesija na pomorskom dobru, ali to uvijek radi u suglasnosti s lokalnom samoupravom.

Prezentacija „Novog Haludova“ uopće nije impresionirala Malinskare koji su na predstavljene im sličice i najave izgradnje bazena, marine, čak šest hotela s 5+ zvjezdica i brdo turbo-ekskluzivnih sadržaja vrijednih 250 do 300 milijuna eura reagirali glasnim negodovanjem.

Takva atmosfera predsjednika Nadzornog odbora Haludova nagnala je da u više svojih emotivnih govora iskaže svoje razočarenje Hrvatskom, ovdašnjom protuinvesticijskom klimom i potpunom pravnom neuređenošću.

Zemljišta koja sam četiri puta kupio i pošteno platio, sad odjednom doznajem, više nisu moja, a još pred koji mjesec bila su upisana na moju tvrtku. Pogled na zemljišnu knjigu i katastar svaki mi mjesec »izbaci« neko novo stanje i dubiozu. U ovakvim okolnostima ovdje je nemoguće uložiti i jedan jedini dolar * kazao je Abramyan i nastavio da mu je cilj mi je ovdje raditi i graditi, na svoju, ali i u korist mještana i njihove djece i unuka, ali u ovakvim okolnostima to je jednostavno nemoguće, priznavši da mu se zbog investicije Haludovo danas smiju njegovi brojni poslovni partneri s konstatacijom da je smisao ulaganja u nekretnine da se na njima zarađuje, a ne gubi novac kao što se s Haludovom njemu događa već punih 18 godina.

Priznao je da traži potpuno zatvoreni obalni pojas od hotela Maestral pa do Ribarskog sela, ali će mještani moći prolaziti kroz resort ili iznad njega, a za što je spreman domicilnom stanovništvu izdati i propusnice. Putovnice i vize ipak nije spomenuo.

A da to nije i ne bi trebalo biti tako Abramyanu su pokušali danas objasniti općinski načelnik i poznati otočni turistički stručnjaci, Nedo Pinezić i dr. Zdenko Cerović. 

Haludovo je i dan-danas pokriveno Detaljnim planom koji vam doslovce sutra omogućava izgradnju i rekonstrukciju svih njegovih objekata, hotela i Ribarskog naselja, samo ako prestanete vezivati investiciju uz pitanje koncesije odnosno »zatvaranja« obale na koju nećemo pristati – istaknuo je načelnik Kraljić.

Nedo Pinezić je rekao da je u trenutku njegova preuzimanja Haludova Abramyan „u dotu“ dobio funkcionalne objekte i turistički brend koji je desetljećima dobro radio i nosio turizam Krka, ali i Hrvatske, a to što ga je u međuvremenu ruinirao, isključiva je krivica vlasnika ili, što je vjerojatnije, posljedica izrazito loših suradnika i savjetnika kojima se okružio i koji su ga proteklih godina po pitanju Haludova očito jako loše savjetovali.

Dr. Cerović je vlasniku hotelskoga grada ukazao da su i Valamar, i Maistra, Falkensteiner, ali i brojne druge danas uspješne hotelske kompanije u vrijeme kad je ovaj kupovao Haludovo, kupovale objekte u istom ili čak lošijem stanju od onog u kakvom je tad bilo Haludovo. – Pogledajte gdje su oni danas, a gdje ste vi - ustvrdio je Cerović i napomenuo da oni koji su učinili ono što je s uništenim Haludovom napravljeno, ne bi trebali otočanima držati predavanja o turizmu jer jako dobro znaju što je turizam.

I na kraju svega, dvosatna, na trenutke temperamentna i naelektrizirana rasprava zaključena je Abramyanovim naglim odlaskom iz dvorane u kojoj, zaključio je, više nije imao razloga dalje sjediti. I imao je pravo jer nikakvog napretka u približavanju njegovih i stajališta tamo nazočnih domaćih ljudi nije bilo.

(MK)

Autor: Milohttp://otok-krk.org
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
 • Otok Krk
Vijest se nalazi u:

 
Otok Krk Uključite se u IZHR
Otok Krk SVI ZA SVE - IZHR
pretraži portal...
Kontaktirajte uredništvo portala grada Otok Krk

 

Sveta tri kraljaNova godinaSveti StjepanBožićDan svih svetihDan neovisnostiDan domovinske zahvalnostiDan državnostiDan antifašističke borbeINmusic
 
otok-krk.org preporuča
PC Trikovi Mjuza.net
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - otok-krk.org
 
ZAHVALJUJEMO NA SUFINANCIRANJU

ZA 2018. GODINU

 

 
 

Otok Krk › Vijesti › Gradske vijesti › Malinska › Malinskari rekli „No pasaran“ zatvaranju obalnog dijela ispod Haludova

 

 

 
 
Otok Krk RSS - Powered by: WMD - Web Hosting Otok Krk - CMS Otok Krk - Izrada web stranica Otok Krk - SEO Otok Krk - Web trgovina Otok Krk - Vijesti