.. ja sam ZA PETICIJU .. ali trenutno nisam u mogućnosti aktivirati se .. do 15.04. .. iz zdravstvenih razloga .. a iza toga sam spremna sjediti na štandu i skupljati potpise .. neka netko ko ima vremena .. pripremi .. a ja ću se uključiti ..
Jel ima kakvog pomaka na ovu temu, ili ćemo krenuti s organiziranjem peticije,
bit će nam potrebni ljudi koji bi htjeli aktivno sudjelovati u peticiji, ako se naravno odlučimo
Ja sam za to da krenemo sa pripremom za organizaciju potpisivanja peticije. Nemam iskustva u tome kako se to radi, ali sam spreman pomoći kolikogod je to u mojoj mogućnosti. Vjerujem da će nam puno koristiti i facebook.
Sve te stavke navedene su potrebne, posebno ta hitna i rodilište. Žao mi je što, kad me netko pita gdje sam se rodila moram odgovoriti “u Rijeci”, a ne kao moj tata koji se rodio u Krku. Baš mu zavidim.
Htio sam otvoriti novu temu, ali onda sam se sjetio kako se je na forumu već upozoravalo na novi preustroj.
Reakcija većine pretpostavljam da je bila: “ma ča će to meni, to je prepucavanje političara a ja ne volin politiku.”
I evo nam je sad, politika nam se uvukla u život i to u onaj osjetljivi dio.
Šta vi kažete na ovu novo/staru temu: [wmd]http://otok-krk.org/krk/hrvatska/umro-ispred-zakljucanih-vrata-hitne-pomoci/[/wmd]
Problem su riješili: Neće nikad biti prazna ambulanta, kad tim hitne pomoći ode na teren poziva se tim u pripravnosti!
E sad, da vam pojasnim.
Uzmimo da naša medicinska sestra koja npr živi u Malinskoj ima svoju smjenu dežurstva od XY sati i nakon odrađene smjene odlazi kući u 19,00 sati mužu i djeci u Malinsku. Kako je u pripravnosti zovu ju u 19,30 da je tim hitne pomoći otišao na teren i ona sjeda u auto i juri u Krk kako bi netko bio u zgradi. Oko 20,00 tim hitne pomoći se vraća jer hitnoća baš i nije bila hitnoća (netko se porezao) pa naša sestra opet juri doma.
Dežurni tim hitne po smjeni izlazi barem na 5-6 intervencija i sad vi zamislite našu sestru koja ko muha bez glave cijelu svoju smjenu PRIPRAVNOSTI leti iz Malinske u Krk i obratno.
E pa gospodo ministri, savjetnici i ostali: super ste riješili problem!
boduliću, svaka ti čast, baš si na jednostavan i slikovit način prikazao pravo stanje
no, kako bi mi tu nešto ipak mijenjali, potrebno je da pozoveš sve svoje buliće, da daju svoj potpis za hitnu,
boduliću svaka čast.. meni je sasvim jasna situacija na HMP…i upravo sam zato zapela i odlučila nešto napraviti.. za početak osnovala sam grupu na FB.. jer sam strahovito ogorčena…žalosna ..ljuta .. i neočekivano sam iznenađena jer je grupa u samo dva dana toliko brojna ... mislim iznad 1500 članova .. taj me broj motivirao da idem dalje i pokrenuti ću i Peticiju ... da nam vrata HMP budu dostupna i otvorena 24h ..i da se uvede TIM 2 ...dođi potpisati peticiju i animiraj ostale bodule ...hvala na informaciji