JEDNA HITNA MEDICINSKA EKIPA ZA CIJELI OTOK?

KRK

• Otok Krk

• Otok Krk

• Otok Krk

• Otok Krk

• Otok Krk

• Otok Krk

1 od 2
1
JEDNA HITNA MEDICINSKA EKIPA ZA CIJELI OTOK?
Postano: 20 Ožujak 2011 12:10 AM   [ Ignoriraj ]  
Administrator
RankRankRank
Ukupno postova  83
Registriran  2010-04-12

Informacija koja je do nas stigla je glasila otprilike ovako “Od 1. lipnja 2011 godine, na otoku Krku će biti samo jedan tim hitne medicinske pomoći” Šta to znači? Ako ekipa intervenira kod jednog pacijenta, drugi mora čekati svoj red? Kako takva organizacija hitne medicinske pomoći može funkcionirati u ljetnoj sezoni? I ono što se sve češće pitamo, MOŽEMO LI MI, MALI LJUDI, UČINITI NEŠTO?

Postano: 20 Ožujak 2011 12:36 AM   [ Ignoriraj ]   [ # 1 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  1
Registriran  2011-03-20

kad se male ruke slože sve se može,sve se može

Postano: 20 Ožujak 2011 12:59 AM   [ Ignoriraj ]   [ # 2 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  3
Registriran  2011-03-20

Reformom u zdravstvenom sustavu se predviđa stvaranje mreže jedinica hitne pomoći kako bi, prema riječima našeg ministra dr. Milinovića, na cijelom području Hrvatske omogućili brzu, ujednačenu, učinkovitiju i kvalitetniju medicinsku pomoć. Ova mreža je objavljena u Narodnim Novinama 16.03.2011.
A za Krk to znači…..
HMP Krk ostaje na jednom timu kojeg čine liječnik, med. sestra i vozač. Hitne pozive primat će dispečerski centar u Rijeci i proslijediti ih krčkom timu ( znači HMP više nema svoj telefon ). Druga hitnoća morati će pričekati tim do povratka sa hitnoće ili Rijeke ili druga kola hitne koja će biti upućena iz Rijeke ili Crikvenice ( ukoliko su i oni slobodni! ). Sada tijekom 24 h radi ambulanta u kojoj je uvijek jedna medicinska sestra i koja u slučaju druge hitnoće sama organizira drugi tim tako da od kuće poziva liječnika, vozača i sestru koji dolaze iako zakonski ne moraju jer ne postoji pripravnost. Ambulanta hitne pomoći koja je do sad bila otvorena 24h će se zatvoriti. Jedan vozač i pet medicinskih sestara ostaju bez posla u hitnoj.
Je li život na otoku manje vrijedan?
Alarmirajmo stanovnike našeg otoka i lokalnu samoupravu o ovom problemu!

Potpis 

Call

Postano: 20 Ožujak 2011 01:03 AM   [ Ignoriraj ]   [ # 3 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  2
Registriran  2011-03-20

Ja mislim da ne možemo,jer da možemo do sada bi se mnoge stvari pomijenile,
mi samo možemo da radimo,šutimo i plaćamo,,,

Potpis 

Smile  Blush  Smile

Postano: 20 Ožujak 2011 05:26 PM   [ Ignoriraj ]   [ # 4 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  10
Registriran  2011-03-20

.. Meni baš i nije jasno kako će to funkcionirati .. ja sam srčani bolesnik i što ako mi se dogodi infarkt a kola Hitne pomoći su u Rijeci .. Što ako ne uspijem dočekati kola Hitne iz Rijeke .. Tko će odgovarati .. ako ja ne dočekam ta kola .. tko se tako igra sa LJUDSKIM ŽIVOTIMA .. Što za neke znači riječ .. HITNO .. SEKUNDA .. MINUTE .. SATI ..
.. Ne daj bože ali .. primjer ..prometna nezgoda .. više povređenih .. potrebno više kola a svima je jednako HITNO .. SVIMA VISI ŽIVOT O KONCU ..
.. a na otoku nema niti jednih jer i ta jedna je na putu za Rijeku ..
Ljudi moji pa pričamo .. O ŽIVOTU .. a kada vam treba HITNA i HITAN PRIJEVOZ ZA RIJEKU .. RADI SE O ŽIVOTU ..

Postano: 21 Ožujak 2011 12:11 AM   [ Ignoriraj ]   [ # 5 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  3
Registriran  2011-03-20

Nikome nije jasno zato je i vrlo važno da se to na bilo koji način pokuša spriječit.Svi stanovnici moraju biti upoznati sa ovakvom stvari,jer nažalost nitko ne razmislja sta ce zaista biti sa svim stanovnicima ovoga otoka.Potrudimo se i ucinimo nesto !!!

Potpis 

Call

Postano: 21 Ožujak 2011 01:25 AM   [ Ignoriraj ]   [ # 6 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  2
Registriran  2011-03-20

šta mi možemo učiniti kada i sami znamo kakvo nam je zdravstvo.
Kod mene mala djevojčica imala upalu mjehura jaku upalu ,doktorica neki antibiotik daje,ja tražim uputnicu za Kantridu ,kao ne može dati jer nije opasno ,ja i dalje tražim kao mogu ali da napiše da je na inicijativu roditelja.Kada sam otišla mala mjesec dana na terapije morala ići jer je imala bakteriju koju je teško izliječiti.
I još jedan primjer naše ginekoligije svaki pregled ultrazvučni je 150,00kn,a cijeli pregled koji obavite je 250,00 kn nekima i 350,00 kn,pa zamislite koliko žene u trudnoći potroše jer idu stalno na pregled,kod njega sam ja svaki mjesec morala dolaziti i naravno svaki put naplati,a da ne govorim kada se radi o kupovini (ne bi sada konkretno napisala )je 1500,00 kn i to sve bez računa.
Plaćaš zdravstvo čak i dopunsko za šta ja ne znam kada i onako moraš platiti i ovako,,,žalosno ali isitinito,

Potpis 

Smile  Blush  Smile

Postano: 21 Ožujak 2011 03:27 PM   [ Ignoriraj ]   [ # 7 ]  
Administrator
RankRankRank
Ukupno postova  83
Registriran  2010-04-12

Malo smo se raspitivali i doznali slijedeće. Grad Krk i krčke općine godinama su sufinancirale dodatni tim sami. Trenutno su u tijeku neki dogovori da to tako bude i ove godine. No ono što je sigurno da će Grad Krk imati dodatnu ekipu, no to nažalost u nekim hitnim slučajevima neće biti dostatno za udaljena mjesta za koja će trebati i 15 minuta da se iz Krka stigne do npr. Baške ili Šila. Više o tome ćemo znati za koji dan jer će se već danas neki razgovori obavljati.

Postano: 21 Ožujak 2011 06:47 PM   [ Ignoriraj ]   [ # 8 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  10
Registriran  2011-03-20

.. neka se oni dogovaraju i šta ja znam šta ... samo neka HITNA POMOĆ na Krku ostane funkcionirati kao do sada .. a nama stanovnicima daj bože da nam ne treba .. ali ako nam zatreba HITNA POMOĆ da znamo da ćemo je imati ...

Postano: 21 Ožujak 2011 06:53 PM   [ Ignoriraj ]   [ # 9 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  10
Registriran  2011-03-20

“Potrudimo se i učinimo nešto” .. ja sigurno hoću ako bude trebalo .. jer trebala mi je .. hitna .. više puta i iskustveno znam što to znači .. zato ću učiniti sve što mogu ..
... nikad svi ne mogu biti zadovoljni .. tako normalno u životu .. vezano uz curicu sa bakterijom .. eto ja sam prezadovoljna a ponavljam trebalo mi je bezbroj puta ..

Postano: 22 Ožujak 2011 12:19 AM   [ Ignoriraj ]   [ # 10 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova  232
Registriran  2010-04-30

Ja se ipak nadam da se to neće dogoditi, barem prema riječima dr. Ratka Gašparovića, ravnatelja Doma zdravlja u Krku. S druge strane se bojim da će se to održati samo dok bude trajala turistička sezona, a na jesen…

Ja sam zato da se stvarno pokrene akcija, barem u vidu potpisivanja peticije:

TRAŽIMO:

1. DA NAM SE OSTAVI HITNA POMOĆ NA NAŠEM OTOKU KRKU, BAREM U OVOM OBLIKU KAKVA JE SADA!

2. VRATITE NAM RODILIŠTE U KRK!

3. HOĆEMO DA KONAČNO PRORADI CENTAR ZA HEMODIJALIZU U OMIŠLJU!

Za ovo treće ne znam u kojoj je fazi, možda je i proradio, a ja ne znam. Znam da se o tome raspravljalo u skoro svim jedinicama lokalne samouprave na otoku još prije par godina,  i svi su se složili da će sudjelovati u financiranju centra za hemodijalizu “ReDial” koji bi bio u sastavu Dina ambulante o Omišlju. I sad nemam pojma što je s tim bilo. Ali koliko mi je poznato, i dalje se pacijenti voze na dijalizu u Rijeku ili Rab. Koje je to maltretiranje bolesnika, a o troškovima da i ne pričam.

Potpis 

Bolje ispasti glup nego iz aviona

Postano: 22 Ožujak 2011 03:11 PM   [ Ignoriraj ]   [ # 11 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  10
Registriran  2011-03-20

... mislim da sada treba pričekati neko vrijeme .. da vidimo što će se gospoda dogovoriti .. što se tiče “Peticije” .. ja sam za .. pa da barem pokažemo da nam nije svejedno i da se baš ne mogu igrati s našim životima ..

Postano: 23 Ožujak 2011 11:19 AM   [ Ignoriraj ]   [ # 12 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  3
Registriran  2011-03-20

sta se tice dijalize u omišlju,to je rješeno,mislim da je počelo s radom.a sve drugo,poput peticije treba pokrenut neovisno o pregovorima i to sto prije.

Potpis 

Call

Postano: 23 Ožujak 2011 07:48 PM   [ Ignoriraj ]   [ # 13 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  10
Registriran  2011-03-20

.. vidjeti ću .. još ću malo čekati ..ali sam uvijek za “Peticiju” .. kod našeg slavnog Kuprivića u Krku ..

Postano: 23 Ožujak 2011 11:27 PM   [ Ignoriraj ]   [ # 14 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Ukupno postova  232
Registriran  2010-04-30

Super ako je stvarno počela dijaliza u Omišlju.

mi8ma - 23 Ožujak 2011 07:48 PM

.. vidjeti ću .. još ću malo čekati ..ali sam uvijek za “Peticiju” .. kod našeg slavnog Kuprivića u Krku ..

Svaka čast! Bitno je da pokažemo da i nismo tolike ovce kako oni tamo gore misle da jesmo.
Sad da li da počekamo pa da vidimo što će se dogoditi, ili da se pokrenemo, pitanje je sad.

Potpis 

Bolje ispasti glup nego iz aviona

Postano: 24 Ožujak 2011 04:11 AM   [ Ignoriraj ]   [ # 15 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Ukupno postova  429
Registriran  2010-05-11
Milo - 23 Ožujak 2011 11:27 PM

Sad da li da počekamo pa da vidimo što će se dogoditi, ili da se pokrenemo, pitanje je sad.

Zar imate sto izgubiti sa pokretanjem peticije?
Cemu cekanje!
Nek oni gore vide da su ljudski zivoti, bili oni na otoku ili kopnu….isti!!
Nisam sa Krka, dolazim tamo kao “turista”, ali se nadam da ce i moj glas u slucaju potpisivanja peticije pomoci!!

1 od 2
1